Turte

HEI

Jeg er en jente på 36 år. Har vært så heldig å føde 3 flotte barn i 95, 98 og 99. Vekten gikk FORT opp og veldig sent ned igjen. Hjalp null å amme, puppene ble bare lange av det!!
Komplekser for magen min har jeg alltid hatt siden første fødsel. Litt strekkmerker har jeg og, men de må få lov å vær, bare sjarmerendes de :-)
Er nesten overbevist om at det ikke finnes en eneste normal magamuskel der inne. De er nok sprengt i filler og ligger en eller annen plass på sidene og alt innhold samles vel midt på magen min.
Så bukplastikk har jeg tenkt på i 11 år nå. (mulig jeg er litt treg, men bedre sent enn aldri) .Jeg var til og med så gal at jeg meldte meg på TVNorges ekstrem forvandling en gang. Jeg ble oppringt av en dame som sa at jeg var trukket ut til å være med og jeg måtte bestemme meg innen 2 dager. Min mor sa den gang: Du er ikke riktig! Du gjør det vi andre bare tenker på!!! Da damen ringte meg opp igjen, sviktet motet og jeg takket nei. Det var den gang…

Før operasjon

Før operasjon

Nå er jeg her.
Jeg har alltid holdt magen min inne, så ingen har noen gang skjønt hva jeg snakker om når det gjelder mage-kompleksene mine. Ingen har noen gang sett den i full “blomst” utenom da jeg gikk gravid J Så jeg må vel i grunnen ha litt av noen magemuskler og six-pack inni der en plass etter alle årene med innholdt mage?? når jeg tenker meg om. Sommeren er en deilig tid, men akk og ve.. Det betyr faktisk og av og til BIKINI!! Skrekk og gru! Sitte oppreist, slappe av, nyte solen, gå oppreist i bikini osv. Og de evinnelige buksene da. Ingen problem, kommer oppi str. 38, men hva med det hudfarga beltet som velter over buksekanten da??? Og toppene som får noen ekstra buler når vi setter oss?? Prøver å stappe nedi her, men da hopper det ut igjen der…  Og de herlige mennene våre da… “Jammen du er jo så fin og jeg liker deg akkurat som du er” En stor takk til de :-)

Tiden kom da jeg skulle til konsultasjon. 
Endelig skulle jeg snakke med en som forstår mine problemer. Joda. Av med toppen, fikk heldigvis beholde bhen på, ellers hadde det vel vært fare for at 2 nye valker ble oppdaga, og buksen ned på knærne! Så TOK HAN MEG på magen!!! SJIIIIISES!!! det føltes som om jeg skled rett inn i overgangsalderen med tilhørende svettetokter.. og ber meg slappe av i magen?? SLAPPE AV?? HJELP! Svettetoktene økte i rekordfart!! (men det er jo her en skal tenke på at det er jobbens deres og de er vant til å se, men det hjelper jo ikke en stakkars med magekomplekser).

Vi sto foran speilet, kikka og kjente, dro huden ned og opp og fikk fortalt sånn ca hva og hvor, fin innsving i midjen og at jeg ville få meg ett museløft *skratter* Jaja, det tas jo imot med takk det da. Er vel sånn det er med årene, eneste så ikke siger er tannkjøttet.

Det ble bestemt der og da operasjon 2 uker etter.
Ned ett par kg og slutt med kong nikotin!! Ok, har aldri hørt om noen som har sluttet å røyke og gått ned noen kg i samme slengen, men kanskje jeg blir den første?? *drømmer*
Heldigvis oppdaget jeg denne fantastiske siden her. En har jo 1 mill. spm. som bare må besvares. Jeg har gått mange runder med meg selv ang dette. Glodd på bilder, veid for og imot, men landa på at dette er det rette for meg. Takk til alle dere som har svart meg på alle mine spørsmål :-)

Nå nærmer dagen seg, og jeg er litt nervøs, men grugleder meg jo selvfølgelig. Mange tanker i hodet, tenk om ditt, tenk om datt osv, men kommer vel frem til at det verste så kan skje er at jeg ikke våkner.
Tror jeg klarte å skremme min kjære kjæreste i dag *ler* Jeg kom i skade for å  fortelle om Kiras opplevelse med BT fall, besvimelse, oppkast og en nesten vettskremt bror!! Tror min kjære fikk litt BT fall selv ett par sek gitt, så det skal bli artig å følge han i timene etter min oppvåkning!!

OPERASJONSDAGEN

Så var endelig dagen kommet. 
Vi kjørte tidlig hjemmenefra for mannen i heimen mente det var godt å ha god tid, og det viste seg å være veldig lurt!

7 timer etter

Kort tid etter

Vi kom som bil nr.4 ut av ferja og måtte stoppe ganske snart. De skulle sprenge veien, og det gjorde de med stil, reneste Dynamitt Harry stil ha ha ha. Veien skulle være stengt i 30 min, men etter 45 min. snudde vi og tok en annen vei, kl var 10.30 og jeg hadde time kl 11.00. De hadde sprengt for mye av veien *skratter*

Jeg ringte klinikken og sa vi kom litt forseint og det var greit det. Føreren av bilen, ikke jeg da, snakket med anestesi legen som forklarte veien, og jøsses, vi kom frem kl 11.05. Inn døren og opp trappen og her er jeg :-) Jahh.. der er dere ja :-) men legen er litt forsinket. Bare sitt ned og vent dere, og som sagt så gjort. Vi ventet og ventet og ventet. Husker dere Baltzaxar på barnetv da vi var små? Der har dere Herr Turte etter 30 min *ler* Jeg begynte også å vandre, vi holdt rundt hverandre, klemte hverandre, kosesnakket og DER… der kom tårene mine! Ante ikke der og da hvorfor de kom, men kom gjorde de. Jeg gikk på do og samlet meg litt og kom smilende ut igjen.

Plutselig sto legen i døren!! Jeg gikk inn, kledde av meg, bilder ble tatt (og med hendene på hodet, buksene ned på knærne sa legen «smil fint nå»), tusja på, lagt på en seng, tusja mer på, opp igjen, flere bilder ble tatt, 2 paracett og 1/2 valium og inn i sluse.
Så sa anestesisykepl. noe om noe smertestillende og vi pratet videre. Så måtte jeg spørre om valiumen nå hadde begynt å virke, for jeg følte meg litt beruset, sånn i begynnelsen på ett vorspiel. Hun smilte og sa det var smertestillende og at hun skulle skru opp. Vi pratet og pratet og KLAKK…. GANE OVER!!!

«Nå er du ferdig», hørtes plutselig langt borte. «Kan jeg få mobilen? Vil ringe kjæresten min». Anestesilegen hentet mobilen og jeg ringte Herr Turte og husker hele samtalen og alt som ble sagt, med andre ord, en konstruktiv samtale c»,) NOT!!!! Det meste var feil og jeg hadde bare vrøvlet *ler* Fikk petidin og noe annet godt og kjente godt at noen hadde herjet med flesket mitt. Operasjonen tok 3 timer og de fjernet 1,2 kg hud og 550 ml ved fettsuging.Var oppe på toalettet og sjefsoverlegen fulgte meg tilbake til sengen. Service *smiler* Hvilte litt, svarte på 100 vis av meldinger og spiste litt mat. Nam nam… Så kom frostanfallet. Gu som jeg frøs, men fikk ett godt og varmt laken over meg, og etter ett par timer var det over. Sa til kirurgen at det føltest som om jeg hadde rier i det ene drenet, noe han virkelig ikke håpet det var *skratter*

Jeg fikk på meg klærne i 19.00 tiden. Ble sittende på sengekanten mens sykepl. var ute en tur. Ble akutt kvalm og svimmel og ble lagt kontrolert, og litt for fort uten å tenke på at jeg var NYOPERERT, ned i sengen med hode bakover og beina til værs. Ble så fulgt ut til Herr Turte. Om jeg var blek, så var nok han 4 hakk blekere, stakkars. Så dro vil til hotellet. Herr Turte er bare helt fantastisk. Vet ikke hva godt han skal gjøre for meg, på tross av at han er sengeliggende med influensa. Jeg er veldig gla i han :-)Han sa nettopp, kl 02.30, «jeg finner ingen plass i hypnoseboken min hvordan jeg skal få ei som er full av morfin til å sovne!» *leeer* Nå er kl 03.30 og jeg får ta en morfintabl og prøve å få meg litt søvn, men det er så mye morsomt jeg kommer på, så det blir ikke lett. Ikke er det godt å le heller, tro meg!!!!

DAG 1.

Ble ikke mye søvn i natt nei, max 2 timer. 

Vi sto opp og stelte oss og slang oss ned på sengen igjen. Er ganske øm på rompeskalkene ja, så jeg prøver å forandre stillingen litt, men det er jammen ikke lett. Skal på kontroll på klinikken kl 13.30. Håper de tar drena, for de er noe herk. Svir som bare det på venstre siden. 
Jeg er ikke sulten, men kjenner jeg trenger å bevege meg litt, så jeg «krabber» bort til heisen og ned i restauranten og spiser bitte litt. En 98 åring går jo bedre oppreist enn meg jo *ler* og hva tror vel andre folk om meg *s* Der kan jeg nesten ikke gå, pinnholder på en pose med slanger å styr nedi.

Opp på rommet igjen og venter på at tiden skal gå. Utsjekking på hotellet og avgårde. Inn i bilen og det er ingen enkel sak, ikke ut heller. Er avhengig av at mannen løfter føttene inni og utav. I snøstorm….. over brosteiner…. Godt jeg var litt dopa. Heldigvis var det bare 60ml i posen og drenene ble fjernet. Det var en vond opplevelse, men godt etterpå. Fikk resept på antibiotika og satte nesen hjem. På ferjen satt vi bare i bilen, orket ikke å gå utav. 

Vel hjemme snakket Herr Turte med en kompis og fortalte om gårsdagens hendelser. Jeg lo og lo. Var ganske morsomt å høre hans versjon og syn på opplevelsen. Så nå sitter jeg her med en mage som føles som om den er revnet fra A til Å. 
Håper jeg får sove godt i natt da.

DAG 2

Sov kjempegodt i natt. Jeg sov i 7 hele timer uten å våkne. Men tydeligvis har jeg våknet i løpet av natten uten å huske det pga smerter, for da jeg våknet litt før kl 06, lå det en smertestillende tbl ved hvert lår *ler*  Disse ble da tatt og jeg sovnet igjen. Men da jeg våknet igjen etter ett par timer, var jeg jo helt dopa!! Kroppen veide 5 tonn, ingen smerter, øyene føltes som om de gikk i kryss og snakketøyet var sløvt. HVA HAR SKJEDD??? Aldri har jeg følt meg så neddopa før, ikke med morfin engang. Herr turte kikket seg forskrekket rundt og lurte på om jeg hadde knasket i meg resten av PF pakken *ler* noe jeg selvsagt ikke hadde gjort. Jeg ble liggende i ett par timer til før jeg sto opp og tok en smertestillende siden jeg skulle stelle meg. Det var deilig.
Jeg skurte kroppen med desinfiserende såpe, fikk barbert meg litt og Herr turte vasket håret mitt og skurte beina mine. Jeg får ikke dusje på 2 uker! Men nå følte jeg meg gullrein. Siden har jeg sittet i stolen her med pleddet, laptopen og tven og bare slappet av. Gjør enda litt vondt og svir der som drena satt, spes venstre side.
Men det går over, og jeg gleder meg til sommeren for første gang på det jeg kan huske.

Tre dager etter

Tre dager etter